KAYSERİ / MELİKGAZİ - Hasan Polatkan İlkokulu

Mrt

Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü destekleri ile ÇEDES projesi mart ayı kapsamında, içinde bulunduğumuz STEM Keşif Kampanyasında okulumuz 1-C Sınıfı öğrencileri; 2024 yılında  "Ormanlar ve İnovasyon: Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Çözümler" temasıyla kutlanan 21 Mart Uluslararası Orman Günü'nde, ormansızlaşmaya karşı mücadele için  teknolojik  robot tasarladılar.

Mrt

Çedes Projesi Kapsamında okulumuz 4-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Özkan ERTAŞ önderliğinde, "18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ" programı düzenlendiler.

Şbt

Okulumuz 1-C sınıfı öğrencileri, Nasrettin Hoca fıkraları ile, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında deyimler ve atasözleri okumaları yapmışlardır.

Ara

20 Aralık Uluslararası İnsani Dayanışma Günü münasebetiyle okulumuz 3-C sınıfı öğretmenleri Fatih BACAK öncülüğünde, ÇEDES projesi kapsamında, "paylaştıkça çoğalan bir mutluluk için bir arada olmayı seviyoruz, yardımlaşıyoruz" adlı çalışma yaptılar.

Ara

Okulumuz 3-E sınıfı, öğretmenleri Fatma SERT önderliğinde; ÇEDES projesi kapsamında Aralık ayı yardımseverlik temasında “Paylaşmak Güzeldir“ adlı çalışma gerçekleştirerek, yerli mallarından oluşturdukları gıda kolilerini, okulumuzdaki ihtiyaç sahibi velilerimize ilettiler.

Ara

11 Aralık Uluslararası Dağ Günü'nde, "ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM" projesi kapsamında, iklim değişikliğinin dağ ekosistemlerinin üzerine etkisi ve çevre eğitimi konularında farkındalık kazanmak için, okulumuz 1-C sınıfı ve öğretmenleri Çelebi KALKAN, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş'ye ziyaret gezisi yapmışlardır.

Ekm

Okulumuz 1-C sınıfı öğrencileri; öğretmenleri Çelebi KALKAN rehberliğinde “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan ÇEDES projesi ekim ayı faaliyeti kapsamında,  Kayseri  Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebeti ile Kayseri Bilim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Dünya Uzay Haftası atölye çalışmalarına katılarak, farklı okullardan gelen 100 birinci sınıf öğrencileri ile birlikte uzay ve bilim farkındalığı kazanmışlardır.

Eyl

AB Kod Haftası milyonlarca insana Avrupa’da ve diğer ülkelerde dijital teknolojileri öğrenmelerine, bu teknolojilerle yaratıcı faaliyetlerde bulunmalarına ve eğlenmelerine yardımcı oluyor.

AB Kod Haftası;

- Dijital okur yazarlığı teşvik etme

- Yapay zeka ve robot teknolojisini destekleme

- Kodlama aktiviteleri ile atölyeler düzenleme ve eğitim fırsatlarında yer alma

- Ülkeniz içerisinde ve yurt dışında bir çevre oluşturma Heyecanınızı paylaşan diğer kişilerle bir araya gelme ve

- Öğretmenler için eğitim  fırsatı sunuyor.

Çevrenizdeki dünyayı anlamak, Dijital yapılar yaratarak fikirlerinizi hayata geçirmek, Hayat boyu uygulanabilir beceriler kazanmak, Dijital teknolojilerde ustalaşma yolunda ilk adımları atmak ve Tutkulu bir topluluğun parçası olmak için   için 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında, okumuz 1-C sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Çelebi KALKAN liderliğinde, cw23-MJlf6 koduyla "Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 Satır Kod Yazıyoruz" projesi ile yer alacaktır.

Erasmus projemiz 2021-2-PT01-KA210-SCH-000049407  nosu ile kabul görmüştür.